Online leren vilten, hoe gaat dat?

2 Mogelijkheden bij de online Viltschool

Losse Cursussen

Onder de button Cursus bekijk je het cursusaanbod. Dit is opgedeeld in 3 categorieën:  A: Materiaalkennis,B: Techniekkennis en C: Beeldende vorming. In elke categorie staan meerdere cursussen en elke cursus bestaat uit meerder lessen. Je kunt een cursus uitkiezen die je aanspreek, je schrijft je hiervoor in en volgt dat deel (je hebt dan 3 maanden toegang tot die lessen)

Voordeel Pakketen

Onder de button Pakketen bekijk je het aanbod van de verschillende pakketen en je kiest het pakket wat het beste bij jou past. Met grote korting heb je zo toegang tot een deel of alle online cursussen.

 • Totaalpakket vilten: toegang tot alle cursussen die beschikbaar zijn, een jaar lang. Je kunt deze op volgorde volgen volgens het voorgestelde programma, of je eigen programma maken met het beschikbare materiaal.
 • Basispakket vilten: basistechnieken vilten, basis sjaals vilten en kleine projectjes en de basisbegrippen van beeldend werken.
 • Introductiepakket: gratis introductie lessen vilten voor info Ingeborg@onlineviltschool.nl               meer info!

Werkwijze online lessen

Registratie:

Nadat je je hebt geregistreerd op de site, heb je een eigen account. De cursussen of pakketen waar jij je voor hebt ingeschreven zijn hier zichtbaar. Je kunt er op klikken om direct in je cursus te komen. (let op, als je een pakket hebt afgenomen worden je cursussen in je eigen gegevens zichtbaar, niet via de knop cursussen, (deze zijn alleen beschikbaar voor mensen die losse onderdelen afnemen.

Tempo

Je bepaald zelf het tempo waarin je werkt. Er is een voorstel planning. Het zou goed zijn om je daar als beginnende vilter zoveel mogelijk aan te houden, zodat je alle onderdelen volgt en met allerlei verschillende technieken in aanraking komt.

Als gevorderde vilter is het ook aan te raden om voor jezelf een jaarplanning te maken en jezelf doelen te stellen. Zodat je dit ook af en toe kunt evalueren.

 

Toelichting, persoonlijk profiel

je krijgt je eigen inlog met daarin je eigen gegevens. Je kunt je foto uploden zodat andere cursisten jou ook leren kennen en makkelijker contact met je kunnen zoeken.

Tijdens de periode dat je cursus of pakket loopt kun je alle beschikbare lessen zo vaak bekijken als je wilt. Je kunt ook aangeven welke les je hebt afgerond door dit bij de les aan te geven, je ziet dan in de cursus een deel van de balk inkleuren.

Ik wil graag meer info over de pakketten!

Samen leren! Ervaringen delen

Je kunt lid worden van 1 of 2 besloten facebook groepen van de online viltschool. Om ervaringen te delen, je werk te bespreken, tips te vragen of om contacten te leggen om b.v. samen te vilten.

Groep 1: Basisgroep voor cursisten die: stap voor stap het programma gaan volgen en graag samenop werken met anderen. Je hebt houvast aan elkaar en bent ongeveer even ver met je werk. Je kunt al je vragen over dat project stellen en werk met elkaar delen.

Groep 2: Motivatie en Ervaringsgroep, hier zal ik elke week vragen:

 • wat je plan is voor deze week (op maandag)
 • Wat je vragen zijn deze week (op woensdag)
 • Wat je hebt gemaakt deze week of wat je hebt geleerd (op vrijdag)

Tussendoor zal ik je af en toe wijzen op nieuwe onderdelen op de site, tips geven of een andere berichtje wat je kan helpen bij je proces.

ja ik doe mee!

 Je portfolio!

Laat anderen zien wat jij maakt, je persoonlijke ontwikkeling op beeldend vormen vlak, en ontwikkel je eigen stijl. In het portfolio wordt jou werk geplaatst (als je dit wilt) Je stuurt 1x per maand 1 tot 4 foto’s toe van je werkstukken) Zo kunnen je medecursisten je werk zien en dan kun je ook je familie en vrienden naar dit portfolio verwijzen als ze benieuwd zijn naar je vorderingen.

Waarom via de online viltschool?

 • Thuis aan de slag op het moment dat het jou uit komt.
 • Video lessen van een deskundige ervaren viltdocent, Ingeborg Honer (45 jr) 22 jaar viltervaring.
 • 3 verschillende soorten cursussen
 • A: Materiaalkennis,
 • B: Techniekkennis
 • C: Beeldende vorming
 • Motivatie en stimulans door het delen in de besloten groep met medecursisten.
 • Vragen stellen aan elkaar en aan de docent. De vragen van anderen helpen jou vaak ook weer verder!
 • Pakketten met groot voordeel! Alle cursussen beschikbaar voor jou!

Van het blog:

Prijsuitreiking expositie 5,6 mei en de winnaar is…….

Werkstuk op de foto hierboven “Tegenwind” gemaakt door Dinet Talens Als aanmoedigingsprijs heb ik naar aanleiding van de expositie een cadeaubon voor de webinkel  verloot t.w.v € 50,00 onder de deelnemers aan de expositie. Ik heb er voor gekozen om willekeurig iemand uit te loten, kwaliteit van werk etc is dus niet van invloed geweest. […]

Beeldverslag Vilt expositie 5,6 mei 2018 Thema “Weer en Wind”

25 Viltkunstenaars Exposeren hun werk. De 25 viltkunstenaars (cursisten van de OnlineViltSchool)  laten samen 41 werkstukken zien van zeer uiteenlopende aard. Alle werkstukken zijn gemaakt met als inspiratie “weer en wind” het ene werkstuk letterlijk en het andere werkstuk met een knipoog. De werkstukken variëren van klein en teer naar groot en bijna monumentaal. Hieronder […]

Expositie 5,6 mei Thema “Weer en Wind”

25 Viltkunstenaars Exposeren hun werk. De expositie vindt plaats bij hotel restaurant “De barones” Gerner Es 5A in Dalfsen. 10.00-17.00 Rondom dit mooie pand zal het werk van cursisten van de OnlineViltSchool geexposeert worden. Op deze locatie is ook het werk te zien van andere kunstenaars in andere kunstdisciplines Zo is er werk te zien […]

Janneke Plomp in de hoofdrol met wol!

Interview met Janneke Plomp en Andrina Bravenboer over Wol. Wat weten deze dames veel van wol!!!  Vachten alle soorten en maten. Vele vachten gaan er jaarlijks door hun handen. Ze verkopen mooie ruwe vachten in vele soorten en maten. Waar zij vooral ook veel verstand van hebben is kwaliteit van de schapenvachten. Hoe zie je […]