Nieuw seizoen nieuwe mogelijkheden, stel niet uit om voor jezelf te kiezen

Als ik met mensen praat over vilten hoor ik vaak deze opmerking: “heel leuk maar ik heb nu geen tijd, veel te druk met andere dingen, wel jammer ja….”

A.s. dinsdagavond 27 augustus geef ik een LIVE les (online) over dit thema.

Zo reageerde ik vorige week op een berichtje van Suzan, terwijl ik wilde reageren op haar bericht zag ik dat we 2 jaar daarvoor een zelfde gesprek hadden. Ook toen gaf ze aan dat ze nu even geen tijd had….. maar blijkbaar volgde ze me nog steeds en nu kwam er weer een nieuwe vraag bij haar boven. Mijn vraag aan haar was: Ben je nu gelukkig met de invulling van je dagen?…..

Hoe zit dat bij jou? Welke keuzes maak je voor jezelf, hoe goed zorg je voor jezelf? Best lastig…

Toch is het belangrijk om daar eens bij stil te staan, wat vind je echt belangrijk, wat maakt dat je blij en tevreden bent over jou leven?

Ik ben het afgelopen jaar veel bezig geweest met persoonlijke ontwikkeling. Hoe kan ik mezelf als ondernemer krachtiger maken, hoe overwin ik mijn lastige situaties. Nieuwe dingen doen die buiten mijn comfortzone liggen. Dat is niet altijd makkelijk maar geeft enorm veel voldoening omdat ik uiteindelijk wel datgene doe, mijn passie voor het vilten overdragen, wat ik graag doe en waar ik veel mensen mee help.

Ik gun het jou ook heel erg dat je het komende seizoen nog meer gaat doen wat je het liefste doet, om ook te ontspannen van de noodzakelijke, soms zware dingen die op je agenda staan. Zoals mantelzorg of lastige situaties in de werk of privé situatie.

Dinsdag gaf ik een workshop kleding vilten in mijn atelier. Er ontstaan dan altijd mooi gesprekken. Marleen gaf aan dat ze afgelopen jaar voor zichzelf had besloten dat dit jaar, haar jaar zou worden. Voor haar hield dat in dat ze allerlei leuke dingen ging doen, b.v. de workshop kleding vilten, maar zo nog veel meer workshops, uitstapjes etc. Vanaf december is ze van plan mee te gaan doen met de Onlineviltschool.

Afgelopen donderdag kwam Mieke haar Jurk op halen die ze in mijn atelier had laten drogen. Ze stond in de buurt met de kamper (busje) en daar laten drogen was niet handig. Haar man was er bij en ze heeft de jurk nog eens aangedaan en hij paste perfect en stond haar geweldig! Mooi om te zien hoe haar man het resultaat vol bewondering aanschouwde. Mieke vertelde me dat ze binnenkort 70 wordt en eigenlijk steeds het gevoel heeft dat ze niet genoeg tijd heeft, zoveel leuke dingen te doen, zo veel nog te ontdekken.

Heerlijk als je zo in het leven staat en de dingen doet die je graag wilt doen. Ze vertelde me ook over haar oude moeder die net opgenomen is in een verpleeghuis en waar ze veel zorgen mee en voor heeft. Die kant is er ook, maar ik denk dat ze een aardig evenwicht heeft gevonden. Ik heb veel bewondering voor deze dames. (namen zijn vanwege privacy niet de eigen namen)

Mijn moeder is helaas op haar 61e overleden, (nu al 14 jaar geleden) Zij was ook erg creatief, maar ook erg druk voor anderen. Ik vraag me weleens af of ze genoeg genoten heeft van het leven en van de dingen die ze echt graag deed.

Ik mis haar nog dagelijks, maar dat ik dit heb meegemaakt motiveert me ook erg om andere vrouwen te motiveren wel bewuste keuzes te maken in hun leven.

Hoe pak jij dat aan? Welke keuze maak jij? heb je soms het gevoel dat je geen keuze hebt….

A.s. dinsdagavond geef ik een LIVE les over dit thema,

Met vriendelijke groeten,

Ingeborg Honer

Meer weten over de viltopleiding die start op 1 september?

Meer info over de opleiding

Comments