Zomerviltweek in en rond het atelier in Ommen

Deze zomer voor het eerst een viltweek in en rond het atelier
Een week die bestaat uit losse dagen, die je als 1 geheel of als onderdelen kunt boeken. De woensdag en vrijdag zijn bedoelt als zefl viltdagen om heerlijk zelfstandig alleen of samen met een vriendin of kennis aan de slag te gaan. Een mooie gelegenheid om samen te vilten. Je hebt zelf de kennis maar wilt graag samen met anderen aan de slag. Je vindt het fijn om alle materialen bij de hand te hebben en zoekt een inpirerende omgeving om te werken dan zijn de zelfwerkdagen ideaal voor je.
Op de dinsdag en donderdag ben ik (Ingeborg) aanwezig om je alles te leren over het vilten. Op dinsdag maak je zelf een jurk of Tuniek of donderdag geef jij aan wat je wilt leren. Een sjaal, hoed, tas of vilterij, alles is mogelijk. Ik ben de hele dag beschikbaar om je te helpen en adviseren.
Op vrijdagmiddag sluiten we deze zomerweek af met een borrel en een koud en warm buffet voor cursisten en toekomstige cursisten van de Onlineviltschool om nader kennis te maken met elkaar en met Ingeborg 
tussen 15.00 en 16.00 is er een restpartij verkoop en tussen 15.00 en 17.00 is er gelegenheid om blauwe bessen te kopen
20-8-2019 Dinsdag viltles kleding 9.00- 17.00In deze les ga je zelf aan de slag met het maken van een jurk of tuniek. We maken een patroon en daarna ga je aan de slag met het vilten, evt. kun je gebruik maken van mechanische hulpmiddelen om het proces sneller te laten verlopen. Omdat je veel ruimte nodig hebt voor het maken van een kledingstuk zijn het aantal plekken beperkt.

 

21-8-2019 Woensdag vrij werken 10.00-16.00Een heerlijk dagje vilten in het atelier of in de tent buiten. Je brengt je eigen project mee, evt. kun je tussen 10.00 en 11.00 materialen aanschaffen en wat tips vragen aan Ingeborg. Voor de rest is het zelfstandig werken. Wel is er koffie en thee beschikbaar, iets lekkers bij de koffie en een verzorgde lunch.

Het basisbedrag gaat uit van 1 werktafel van 75x 150 cm voor 10,00 kun je een extra tafel reserveren of evt. 2 extra tafels voor een groot project.

22-8-2019 Donderdag viltles divers 10.00-16.00Op deze cursus dag kun je met een techniek of werkstuk aan de slag naar je eigen keuze, Ingeborg is aanwezig voor uitleg, hulp en tips en zal je de hele dag begeleiden bij je project, zodat je grote stappen kunt zetten. Evt. kun je de vrijdag nog extra nemen om je werkstuk af te maken of om b.v. nog een keer een soortgelijk iets te doen
23-8-2019 Vrijdag 9.00-15.00Een heerlijk dagje vilten in het atelier of in de tent buiten. Je brengt je eigen project mee, evt. kun je tussen 9.00 en 10.00 materialen aanschaffen en wat tips vragen aan Ingeborg. Voor de rest is het zelfstandig werken. Wel is er koffie en thee beschikbaar, iets lekkers bij de koffie en een verzorgde lunch.

Het basisbedrag gaat uit van 1 werktafel van 75x 150 cm voor 10,00 kun je een extra tafel reserveren of evt. 2 extra tafels voor een groot project

23-8-2019 Vrijdag 16.00-20.00 borrel en buffetDe vrijdagmiddag vakantie borrel. Een goed moment om andere vilters/sters te zien en te speken. Gezelligheid en ontmoeting staat voorop

Tussen 15.00 en 16.00 is er gelegenheid om materialen aan te schaffen in de winkel en waarschijnlijk zijn er ook leuke aanbiedingen en restpartijen te koop.

Kosten zijn per persoon, 1 introducee mag je evt. meenemen.

Het is dan ook mogelijk om tussen 15.00 en 17.00 om nog wat blauwe bessen te plukken

 

 

Comments