Mode kleuren Lente en Zomer 2019

Nu de feestdagen weer achter de rug zijn en de kortste dag is geweest, is het fijn om weer vooruit te kijken. Nieuw jaar, nieuwe kansen, nieuwe kleuren! Wat wordt jouw kleur dit jaar? Heb jij vaste kleuren of sta je open voor wat nieuws?

De kleuren voor lente/ zomer 2019 zijn ‘opbeurend’. De vrolijke tinten lenen zichzelf voor ‘speels expressionisme’ en banen de weg voor ‘creatieve en onverwachte combinaties’, zo is in het Pantone rapport te lezen. Bovenal representeren de twaalf trendkleuren voor lente/zomer 2019 hoe we de toekomst tegemoet willen gaan: met ‘empowering’ kleuren die zorgen voor zelfvertrouwen en spirit, aldus Pantone.

Hier word ik persoonlijk dus heel blij van, daarom wil ik dit graag met jullie delen in de hoop jullie weer te inspireren.
Pantone doet twee keer per jaar een voorspelling voor de kleuren trends die dat seizoen populair worden.

De kleuren voor Lente en Zomer 2019 zijn lekker fel, vrolijk en warm. Rode en oranje tinten overheersen, er zijn maar weinig blauw en pastel kleuren te vinden in dit rijtje. En sommige zou je misschien eerder in de herfst winter verwachten dan voor de lente/zomer.

Hierbij alvast een voorproefje van alle kleuren.

Ben benieuwd of ze jouw ook aanspreken en welke dan in het bijzonder?

 

Kleurrijke groet Rosita Pronk

Comments