Leer  thuis vilten met videolessen

De online viltschool is “de” manier voor jou om in je eigen omgeving in je eigen tempo viltlessen te volgen. We bieden je lessen in techniekkennis, materiaalkennis en lessen in beeldende vorming, zodat je jezelf verder kunt ontwikkelen als viltkunstenaar, ontwerper of ambachtelijk viltmaker. Doordat je nieuwe kennis opdoet en inspiratielessen volgt kun je zelf combinaties maken en kies je de route die bij jou past. Het maken van orgineel eigen viltwerk van goede kwaliteit is het doel van deze cursus. Als je ergens tegenaan loopt kun je vragen stellen en krijg je antwoord van de docent.

ik wil graag een proefles bekijken

Ervaren viltdocent

Ingeborg Honer is beeldend docent, viltkunstenares, ontwerpster en eigenaresse van viltatelier Bodyflower. Ze werkt al ruim 22 jaar met de techniek van het vilt maken. Ze is daardoor al ruim 10.000 uur met vilten bezig, waardoor ze zich expert kan noemen. Ze is allround viltdocent en kent vrijwel alle technieken van het vilt maken. In de loop der jaren heeft ze honderden cursisten les gegeven in haar atelier.  Een cursist over Ingeborg : “Ze legt de technieken duidelijk uit en heeft ook aandacht voor het ontwerp.”

Ingeborg aan het woord: “Vilten is mijn lust en mijn leven! Sinds ik ben afgestudeerd met de vilttechniek ben ik me er verder in gaan verdiepen en heb ik veel geleerd en ervaren. De kennis over beeldend werken was onderdeel van mijn opleiding als textieldocent en automatisch pas ik die technieken en trucjes toe bij het maken van mijn eigen werk, om tot origineel “eigen” werk te komen. Deze kennis en ervaring wil ik graag met jou delen, zodat ook jij jouw unieke “eigen” werk leert maken”.

Daarnaast werk ik  als beeldend docent en onderwijsontwikkelaar in het MBO onderwijs. Ik heb daar onderwijs geprogrammeerd, geschreven en ontwikkeld voor de opleiding Maatschappelijke Zorg. Die kennis kwam me goed van pas bij het bouwen van deze online viltschool”

Lees meer over Ingeborg

Deel je ervaring met anderen

Doordat je samen aan de cursus deel neemt, kun je ervaringen uitwisselen, elkaar feedback geven en elkaar stimuleren. Je wilt graag zelfstandig aan de slag, maar helaas lukt dit niet altijd. Soms ontbreekt het je aan kennis, tijd of motivatie. Door tegelijk met andere cursisten te werken kun je elkaar stimuleren, motiveren en tips geven. “Hoe doen anderen dat, tijd te maken voor je hobby? Je viltwerk verkopen en zo weer geld verdienen om te investeren in materialen, hoe pak je dat aan?”

Ik geef je tips en ideeën hoe je dit het beste kunt aanpakken. De online viltschool biedt je een groep  mede viltsters en je krijgt  individuele begeleiding als het nodig is.

Ben je beniewd naar het werk van de cursisten bekijk dan hun portfolio! (v.a. okt wordt dit gevuld….)

portfolio’s cursisten bekijken

Ervaringen van deelnemers:

“De video’s zijn erg duidelijk! dank je wel voor je uitleg Ingeborg. Door deel te nemen aan pilot viltschool heb ik het afgelopen seizoen al veel nieuwe technieken geleerd. Ook helpt het me dat ik in de facebookgroep zie wat anderen hebben gemaakt. Daardoor wordt ik gestimuleerd om zelf aan de slag te gaan. Daarom heb ik me direct aangemeld voor deze nieuwe versie.”

Suzan Kok

“Ik vilt bijna ieder wekend. Het geeft me rust om met de materialen bezig te zijn. ben als beginner vooral benieuwd naar allerlei technieken en hoe het materiaal zich gedraagt

Ik vind het erg leuk om bij je in het atelier te komen en contacten te hebben met mede-viltsters, dat doe ik dan ook 1x per maand. Daarnaast biedt de viltschool me een back-up als ik thuis aan het werk ben of zin heb in iets nieuws.”

Janny de Wit